Starten på en kunskapsresa

jane_goodall

Du kan inte ta dig igenom en endaste dag utan att påverka världen runt omkring dig. Vad du gör har betydelse, och du måste bestämma dig för vilken förändring du vill se.” – fritt översatt från Dr Jane Goodall.

Valår igen – alltid lika spännande för oss som är intresserade av samhällsutvecklingen! Valåret innebär högsäsong för politiska partier och företrädare, intresseorganisationer, företag och många andra som vill göra opinion för sin hjärtefråga och få så stort genomslag som möjligt. De senaste valrörelserna har jag varit mitt i smeten som kommunalrådskandidat och kommunalt förtroendevald – mycket har handlat om de dagsaktuella kommunala frågorna.

De senaste åren har jag kunnat, som tjänsteman i partiet på riksnivå och utan några politiska förtroendeuppdrag, ha möjligheten att se det hela lite från sidan.  I höstens val kandiderar jag till regionfullmäktige, där jag är första namn på valsedeln i min valkrets (Kinda-Söderköping-Valdemarsvik-Åtvidaberg). Jag finns även med på valsedeln till kommunfullmäktige i Valdemarsvik och till riksdagen.

Under våren har jag därför funderat mycket och länge på vad jag som förtroendevald och kandidat vill lägga min tid på. Min utgångspunkt har varit dels att försöka lyfta lite över den dagsaktuella politiken, i och med att jag inte är med i det flödet på samma sätt som tidigare – men ändå hitta en fråga där jag vill och kan göra skillnad. Jag landade till slut på en fråga som är en av min generations stora folkhälsoproblem. Den psykiska ohälsan.

De månader som återstår till valet ska jag därför ägna min lediga tid till att fokusera på det temat. Jag vill intervjua de som jobbar med frågan på olika sätt. Jag vill träffa de som drabbats av eller lever med psykisk ohälsa. Frågan jag vill ställa är enkel: Vad kan och bör jag som region- och kommunpolitiker göra åt detta? Min kunskapsresa kommer ni kunna följa här på bloggen, Instagram och Facebook.

På resan har jag förutom om er som följare även ytterligare en följeslagare. Min dotter Astrid. Ett självklart perspektiv i arbetet med det här projektet är vad vi kan göra för att kommande generationer ska få bättre förutsättningar för god hälsa, men hon kommer också vara med oss fysiskt på resan – då jag är föräldraledig på deltid. Välkommen att följa min och Astrids resa mot regionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s